100 лева глоба, ако тупаме покривката през терасата. Това е записано в новата

...
100 лева глоба, ако тупаме покривката през терасата. Това е записано в новата
Коментари Харесай

100 лева глоба, ако тупаме покривката през терасата?


100 лв. санкция, в случай че тупаме покривката през терасата. Това е записано в новата проектонаредба за обществен ред в София. Текстовете получиха много рецензии от жители по време на днешното обществено разискване. Изненадващо рестрикциите за пиещите бира в парковете не бяха на дневен ред, за разлика от концепцията за въвеждане на нов правилник, съгласно който уличните музиканти и самодейни създатели би трябвало да се изявяват на избрани от общината места. Освен това се оказа, че Столична община е в нарушаване като разрешава оцветяване на пешеходни пътеки в града. От " Пътна полиция " са безапелационни, че зебрите не могат да имат различен цвят, с изключение на този, който е записан в закона.

Новата разпоредба за публичен ред в София продължава да провокира горещи диспути измежду софиянци. По време на първото публично разискване Павел Димов обърна внимание на текстовете, които се отнасят до санкции поради туптене на килими и други предмети от балконите:
 
„ Влизайки в този проблем, ако някой си изтупа каренцето от холната маса или чаршафчето на леглото, предстои на санкция и изтупването на каренцето ще му коства 100 лв., което е парадокс. Ако някой може да ми каже от кое място мога да изтупам каренцето или чаршафа? Въпросът е да се уточни текстът. Моето предложение е непосредствено - изтупване на килими, изтръскването отпада, изхвърляне на хранителни боклуци и други боклуци “, сподели Димов.

Уличните създатели също попадат под ударите на текстовете. Местният парламент желае да се обособят точни места за самоделното изкуство, а жонгльорите, които виждаме на светофарите въобще да нямат право да правят действия на пътното платно. Това провокира недоволството на част от тях.
 
„ Единичните случаи, при които има такива хубости, както е на зебрите в центъра “.

Полицаите се опълчиха на текстовете, които разрешават да се рисува върху пътните платна. Според Владимир Янев от КАТ не може да има изкуство на пътя:  

 „ По ул. „ Раковска “ имаше едни пъпеши и дини, които са в прорез с всички правила и утежняват видимостта. Върху пътната маркировка е неприемливо това нещо. Става въпрос за човешки животи. И в случай че на следващия ден, не дай си Боже, загине човек на такава пешеходна пътека, не знам кой ще върви да изяснява в съда “, добави Янев.
 
Следващият четвъртък ще се проведе повторно публично обсъждане относно новите правила за ред в София./dariknews.bg/
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР